Kompanija ETMAX je uspješno resertifikovana, saglasno zahtjevima ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, za oblasti projektovanje, razvoj i izgradnja fotonaponskih elektrana.

Resertifikacijski audit je obuhvatio sve poslovne procese kompanije, utvrdio ispunjenost uslova i usklađenost sa zahtjevima standarda za upravljajnje kvalitetom i životnom sredinom.

U ETMAX-u smo opredjeljeni da oblasti kvaliteta pristupamo sistemski, da igradimo poslovni model koji je posvećen dostizanju ciljeva potpunog upravljanja kvalitetom, te kontinuiranim unaprijeđenjima poslovnih procesa. Naši zaposlenici su uključeni u ove procese i cilj je uspostava sistema koji je u stalnom razvoju.

Proces resertifikacije je povjeren evropskom lideru u ovoj oblasti, sertifikacijskoj kući „TÜV AUSTRIA CERT GMBH“, a posredstvom Inter cert d.o.o Novi Sad i Sertifikacija d.o.o. Banja Luka.

Proces sertifikacije generalno, kao i resertifikacija, koja je kao vid provjere detaljnija i zahtjeva dodatne pripreme i obim provjere su za kompaniju ETMAX izuzetno važni, jer nam daju uvide u funkcionalnost našeg poslovnog modela, kao i smjernice za stalna poboljšanja.

Naši klijenti na ovaj način dobijaju verifikovane informacije o pristupu kompanije sistemu upravljanja kvalitetom i životnom sredinom. Sve navedeno je garancija sljedljivosti i sistemskog pristupa poslovnim procesima.