Mašinska proizvodnja

PV montažni sistemi KROV

Naši montažni sistemi su prilagođeni za sve vrste krovova.

Paneli se postavljaju na podužne aluminijumske profile, dimenzija 40×40, koji su pričvšćeni za nosivu konstrukciju.

Nosive konstrukcije se razlikuju za različite tipove krovova.

PV montažni sistemi ZEMLJA

Izrađujemo 2 vrste standardnih montažnih sistema, kao i montažne sisteme po zahtjevu kupca.

Elektro proizvodnja

Metalni ormar

U ETMAX-ovoj ponudi su ormari za širok spektar primjena u svim oblastima elektroinstalacija. Metalni ormari se isporučuju u varijanti montaže na zid, u zid i na postolje kao slobodnostojeći i uz svaki se isporučuje potreban pribor za montažu.

Metalni ormani se izrađuju od hladnovaljanog čeličnog lima, različitih dimenzija zaštićeni tehnologijom elektrostatičkog nanošenja poliesterskog strukturnog praha, koji daje visoku otpornost na uticaje spoljne sredine, kao i odličan vizuelni izgled. Metalni ormani posjeduju stepen zaštite i do IP65 (sertifikovano).

Postoji mogućnost isporuke kompletno šemiranog ormara sa opremom ožičenom po dokumentaciji (jednopolna šema), koju daje kupac, ili po sopstvenom rješenju.

Glavni razvodni ormar

Glavni razvodni ormari (GRO) predstavljaju kategoriju razvodnih ormara koji imaju funkciju da vrše kontrolu nad kompletnom elektroinstalacijom postrojenja.

U GRO je smještena oprema za praćenje, zaštitu i kontrolu sistema, kako svakog elektro energetskog objekta, tako i solarnih postrojenja, u kojima je neophodno instaliranje zaštitnog uređaja, koji ima funkciju podnaponskog, nadnaponskog, podfrekventnog i nadfrekventnog višestepenog zaštitnog uređaja.

Niskonaponski ormari — puni

Kategorija obuhvata ormare sa ugrađenom niskonaponskom opremom.

Oprema koja se ugrađuje zavisi od konkretne namjene ormara. Radi se o opremi od renomiranih proizvođača, kao što su ABB i Schneider Electric.

Ormari se sa kompletnom proizvodnom dokumentacijom kompletiraju u našoj elektro radioni, a nakon kompletiranja, vrše se kontrolna i funkcionalna ispitivanja.

Mjerno-razvodni ormari

Mjerno razvodni ormari su ormari u kojima se, ugrađivanjem brojila, vrši mjerenje protoka električne energije. Obuhvataju instalacije za koje je potrebno vršiti mjerenje potrošnje (standardne elektroinstalacije), kao i instalacije u kojima se vrši proizvodnja električne energije (elektrane).

Ugradni metalni ormari

Ugradni metalni ormari su predviđeni za ugradnju u zid. Postoji mogućnost prilagođenja ugradnje omara, nezavisno od tipa zida objekta, kao i mjesta ugradnje (na fasadu objekta, ili unutrašnji zdi objekta).

Nadgradni metalni ormari

Nadgradni metalni ormari su predviđeni za postavljanje na zid objekta, ili na kontrukciju postrojenja. Postoji širok dijapozon ormara, u pogledu dimenzija i kvaliteta izrade, koji se mogu izabrati u zavisnosti od predviđene namjene i mjesta ugradnje.

Samostojeći metalni ormari

Samostojeći metalni ormari, predviđeni su za montažu na tlo. Uglavnom se koriste za postrojenja većih snaga

DODATNA OPREMA ZA ORMARE

U dodatnu opremu za ormare spada sav neophodan materijal, kako bi se obezbijedio ispravan način montaže ormara.

OPREMA ZA GROMOBRANSKU ZAŠTITU

Gromobranska instalacija namenjena je za zaštitu objekta od direktnog udara groma.

Samo adekvatno raspoređeni elementi gromobranske instalacije po objektu omogućiće odvođenje struje prilikom direktnog udara groma.

Objekat se na ovaj način štiti kako od mehaničkih oštećenja, kao i od požara koji mogu nastati usljed udara groma u objekat.

Bitno je naglastiti da je sva oprema za gromobransku zaštitu otporna na oksidaciju

NOSAČI I KONZOLE

U ovu kategoriju spada sva oprema koja se koristi za potrebe polaganje kablova u elektroinstalacijama. Neki od osnovnih aspekata nosača kablova su efikasnost, opteretivost i sigurnost.

Regali se jednostavno spajaju, potpuno bez vijaka, spojnica ili drugih delova pribora, te se na ovaj način osjetno i efikasno ubrzava montaža.

Nosači i konzole su izrađeni od materijala koji su otporni na koroziju. Dodatno, vrše se i ispitivanja na opteretivost i nosivost nosača i konzola.

Auto punjači

Sigurno je da električna vozila predstavljaju budućnost, a ETMAX u segment elektromobilnosti nudi mogućnost ugradnje punjača električnih vozila.

AC punjači su najčešće manjih snaga, jednostavniji su za ugradnju i koriste se uglavnom u domaćinstvima.

DC punjači se uglavnom koriste za brze i ultra brze sisteme punjenja električnih vozila, u situacijama kada je potrebno punjenje baterija u što bržem vremenskom roku. Iako DC punjači imaju očiglednu prednost u smislu brzine punjenja, ipak oni zahtijevaju i izgradnju veće elektro infrastrukture, kako bi se mogli implementirati

POWER MAX DC

Da bi se baterija napunila brže od 22 kW na sat koriste istosmjerni (DC) punjači.

Interesantno rješenje brzih DC punjača, koje ETMAX može da ponudi, su modularni DC punjači velikih snaga koje implemetira kompanija ABB.

POWER MAX AC

Punjači električnih vozila se obično postavljaju ispred objekata.

Kompanija ETMAX nudi nekoliko rješenja za izgled totema na koji se montira punjač vozila. Navedene toteme odlikuje elegatno rješenje uz moderan dizajn.

Bitno je naglastiti da pored postojećih rješenja, postoji mogućnost izrade totema prema konkretnom zahtjevu investitora, kao i dizajnerska rješenja prilagođena pojedinačnom projektu.

Oprema za
POWER MAX

Za AC punjače električnih vozila koristi se Fronius Wattpilot, koji dolazi u dvije verzije i kategorije snage.

Obje verzije nude održivo punjenje solarnom, ili zelenom električnom energijom, kako iz mreže, tako i od fotonaponskih panela, koji su postavljeni neposredo kod punjača.

HOME

Ugrađuje se za kućnu upotrebu. Kategorije snage su mu 11 kW i 22 kW. Montira se da uspravno u zatvorenom prostoru, ili na otvorenom i fiksan ja na mjestu montaže.

GO

Prenosivo rješenje kada ste na putu. Kategorije snage su mu takođe 11 kW i 22 kW, dok se može postaviti uspravno u zatvorenom prostoru, ili na otvorenom.