Kompanija ETMAX osnivač je preduzeća Solarnih elektrana Nevesinje 1-7, u Banjaluci koja su u martu 2023. godine dobila koncesije za gradnju elektrana u okviru Solarnog parka u Nevesinju, jednog od najvećih ovakvih projekata u BiH, i regionu. Strukturu solarnog parka čine jedna elektrana od 200 i šest elektrana od 50 megavata, ukupne instalisane snage 500 megavata.

Za ETMAX je projektovanje i izgradnja Solarnog parka Nevesinje strateški projekat, kojem smo posvećeni već duže vrijeme. Znanje, reference, resursi preduzeća su u funkciji implementacije projekta, koji ima veliki značaj za oblast proizvodnje energije iz obnovljivih solarnih izvora, ne samo za naše preduzeće, već i u širem smislu.

Projekat Solarnog parka Nevesinje razvijamo samostalno, što je potvrda naših kompetencija u oblasti projektovanja i izvođenja fotonaponskih elektrana velike snage.

Realizacijom projekta Solarnog parka Nevesinje, stvoriti će se značajne i dugoročne pretpostavke za stabilnost i održivost proizvodnje električne energije iz solarnih izvora.